Koláč s tvarohem a broskvemi

by - 10:00



Na tento koláč jsem narazila úplnou náhodou při hledání receptu na narozeninový dort pro mého přítele. Nějak jsem si v té záplavě receptů nemohla vybrat, a když už se mi některý z receptů líbil, neměla jsem všechny potřebné ingredience. Situaci zachránila moje babička, která má ve své spíži snad všechny druhy kompotovaného ovoce. A ještě k tomu domácího. Vydala jsem se tedy s košíčkem a dostala pár sklenic broskví a meruněk. V hlavě se mi ihned objevil recept na koláč s tvarohem, na který můžete přidat všechno ovoce, které Vás napadne. Navíc koláč není tolik pracný a tučný jako dort s máslovým krémem. Šla jsem tedy do naší knihovničky, abych našla ten správný recept a dala se do práce. Na začátek mě mírně potrápilo těsto, které se mi nedařilo pořádně propracovat a neustále mi praskalo. Vše jsem ale vyřešila tím, že jsem těsto po částech vtlačovala do formy. Na výsledku to vůbec není poznat a musím říct, že koláč sklidil velký úspěch jak u oslavence, tak i u všech ostatních, kteří ochutnali.


Budete potřebovat:

Těsto
450 g polohrubé mouky
150 g cukru pokud máte raději sladší těsto může dát víc)
100 g másla
3 velce
špetka soli

Náplň
2 vaničky měkkého tvarohu
broskve 



Postup:

1) Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience.
2) Přidáme vejce a rozehřáté máslo.
3) Vypracujeme vláčné těsto. (Doporučuji těsto zpracovat rukou, protože robot ho tak dobře nesmíchá) Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny. 1. polovinu vložíme do lednice a druhou polovinu do mrazáku (Přibližně na 25 minut)
4) 1. polovinu těsta, která byla v lednici, rozválíme a položíme na plech či do formy. Může se stát, že těsto se bude mírně trhat jako mně, v tom případě těsto můžete do předem vymazané formy vtlačit a vytvarovat jak potřebujete. Těsto poté bude držet, jak má.
5) V míse si smícháme tvaroh s cukrem.
6) Broskve nakrájíme na půlměsíce.
7) Tvaroh nalijeme na těsto a poklademe broskvemi.
8) Navrch nastrouháme 2. polovinu těsta, která byla v mrazáku
9) Pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 170 stupňů. Dokud vrchní nastrouhané těsto nezačne zlátnout.
10) Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.




Dobrou chuť!

You May Also Like

6 komentářů

  1. Ten vypadá skvěle, určitě vyzkouším ♥ Taky píšu blog, budu ráda, když mrkneš ke mě a zanecháš milý komentář :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Takovéhle koláče jsou úplně skvělé, určitě tvůj recept vyzkouším:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ta vypadá hodně lahodně, miluju dorty plněné tvarohem :) Je dobře, že to "slepování" korpusu po upečení není vidět a nekazí to celkový dojem. Přítel musel mít určitě radost :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Mňáám! Hned bych si dala ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Velmi pekný blog páči sa mi tvoj štýl, koláčik je užasny nemá chybu♥♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)